DAGBESTEDING


Maatwerk
Maatwerk, de dagbesteding van De Haardstee is bedoeld voor mensen waarbij het aanbod van reguliere werk-en dagbestedingsactiviteiten te massaal en te druk is en te veel prikkels of werkdruk veroorzaken. Het biedt mensen de kans om de afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen door in een lerende omgeving te zijn. Er worden vaardigheden aangeleerd en per cliënt wordt er een individueel carrièreplan gemaakt met een doel. Dit kan regulier werk zijn, werken in WSW verband of in de dagbesteding. Het biedt mensen de kans om op een nuttige manier invulling te geven aan de dag en te participeren in de samenleving. Binnen Maatwerk zijn er verschillende plekken waar cliënten dagbesteding kunnen volgen.

Uitzendbureau Werk Op Maat
Op het Bonaireplein is uitzendbureau Werk Op Maat te vinden. Het uitzendbureau bemiddelt tussen verschillende organisaties en bedrijven die in Het Gebouw gevestigd zijn en onze cliënt. Momenteel is er een samenwerking met de bibliotheek, het wijkrestaurant, de speelotheek, Libertas en OnsDoel. Medewerkers van De Haardstee leggen het eerste contact met de organisaties, er wordt gekeken naar passende taken en activiteiten die cliënten kunnen uitvoeren en waarin ze kunnen groeien en aan doelen kunnen werken indien mogelijk. Vervolgens wordt een kennismaking gepland met de cliënt en de desbetreffende organisatie. De cliënt gaat aan het werk en de medewerker van het uitzendbureau houdt nauw contact met de organisatie en de cliënt. Wekelijks legt de medewerker een bezoekje af om steeds af te kunnen stemmen hoe de samenwerking verloopt.

‘leuk om hier te werken’
De een zet de teruggebrachte boeken weer op hun plek in de bibliotheek en leest voor aan kinderen op woensdagmiddag, een ander werkt bij het wijkrestaurant in het Gebouw, maakt de vergaderzalen in orde en brengt bestellingen rond. Ook worden voor de speel-O-theek ‘Pinokkio’ gecontroleerd of alle spellen en puzzels compleet zijn en worden de daktuinen van OnsDoel onderhouden. Er is genoeg te doen en men vindt het leuk om hier te werken.

Contactgegevens
De dagbesteding van De Haardstee is te bereiken via telefoonnummer 071-514 41 62 of via Liselotte Roetman 06-235 509 18. Er kan ook een e-mail gestuurd worden naar lroetman@dehaardstee.nl. Verdere informatie over De Haardstee is te vinden op onze website: www.dehaardstee.nl.
 

 

uitzendbureau_werk_op_maat_2_het_gebouw.jpg

uitzendbureau_werk_op_maat_het_gebouw.jpg

uitzendbureau_werk_op_maat_3_het_gebouw.jpg