nieuwbouw.jpg

 

Het Gebouw is klaar

25-04-2013

In Het Gebouw komen ook 50 luxe huurappartementen en 34 zorgwoningen. Het Gebouw wordt dé plek waar kinderen, ouders, professionals, bewoners en buurtbewoners elkaar straks ontmoeten. De komende tijd verhuizen de eerste organisaties naar Het Gebouw. En medio april zijn de schoolpleinen klaar en verhuizen ook de scholen. Projectleider Eveline Botter, van de gemeente, vertelt er meer over.

“Het is hard werken geweest, maar we zijn met het hele team trots op hoe het is geworden.” Projectleider Botter is vooral blij met de kansen die Het Gebouw aan de gebruikers biedt. “Dit gebouw geeft écht extra mogelijkheden. Een school in z’n eentje zou bijvoorbeeld nooit zo’n grote aula kunnen hebben. Of denk aan de voordelen van een bibliotheek waar je binnendoor naartoe loopt.”
Daktuin
Ook is Botter trots op de daktuin voor de bewoners van de huurwoningen in Het Gebouw. “Dat is een prachtige plek, die ook nog eens de wateroverlast in de buurt vermindert. Want al het water dat in de aarde en het gras op het dak wordt opgenomen, komt niet op straat terecht. En op warme dagen zorgt zo’n tuin voor koelte. Ook niet onbelangrijk in een omgeving met veel steen.”

Schoolpleinen
De komende weken worden de schoolpleinen verder afgemaakt. “De kleuters en de BSO spelen op een van de daken. Dat is een veilige, beschutte plek, waar de kinderen zich met een voetbalkooi en een basketbalveldje toch goed kunnen uitleven. Beneden is een tweede schoolplein, dat buiten schooltijd ook open is voor kinderen uit de buurt. Bijzonder op beide pleinen is de aandacht voor het groen. Er komen tuintjes om bijvoorbeeld aardbeien uit te plukken, appelbomen en bomen met bijzondere bladeren. Leuk voor de biologieles.”

Afmaken omgeving
De komende tijd wordt nog verder gewerkt aan de omgeving van Het Gebouw. In de Timorstraat worden bijvoorbeeld nieuwe parkeerplekken aangelegd. Het bouwverkeer loopt via de Ringkade, de Timorstraat en de Bonairestraat. Ook tussen Het Gebouw en het nieuwe Marecollege zult u nog veel bedrijvigheid zien. Daar start al snel de bouw van negen huurwoningen voor starters en van een aantal tijdelijke klaslokalen voor het Marecollege, die later omgebouwd kunnen worden tot woningen. Voor beide blokken zitten de palen al in de grond.

Veilig naar school? Help mee!
Bent u ouder of buurtbewoner en lijkt het u leuk om de kinderen rond Het Gebouw te helpen om veilig over te steken? Geeft u zich dan op als klaar-over voor een of meer ochtend- of middagdiensten (een half uurtje per dienst). U krijgt voor u begint een korte opleiding. Ook is elke school op zoek naar twee verkeersouders die de veiligheidscoördinator op de hoogte houden van de verkeerssituatie rond de school. Klaar-over of verkeersouder worden? Mail --naar de veiligheidscoördinator: a.vandijk@onsdoel.nl.
 

naar overzicht
 

Hieronder treft u reeds verschenen nieuwsbrieven:

 


Links naar andere websites

Kopgroep met 24 brede scholen:  
www.dekopgroep.nl/view.cfm

Bredeschool.nl: 
www.bredeschool.nl

Leiden-Noord:
www.leidennoord.nl