Opstapje

 

Na deelname aan Opstapje:

  • weet u dat kinderen spelend leren;
  • heeft u beter contact met uw kind;
  • is uw kind beter voorbereid op de basisschool.

Wat is Opstapje?
Opstapje duurt twee jaar. Tijdens het eerste jaar komt een medewerker van JES elke week een half uur bij u thuis op bezoek. Zij laat aan u zien hoe u uw kind al spelend kunt stimuleren in de ontwikkeling. Het tweede jaar is iets anders, dan komt de medewerker elke twee weken een uur. In dit tweede jaar begeleidt zij u in het samen spelen met uw kind. Na twee jaar Opstapje krijgt uw kind een diploma.
 

Voor wie is Opstapje?
Opstapje is bedoeld voor ouders die maximaal een VMBO-opleiding hebben gevolgd, met kinderen vanaf 1,5 jaar. Opstapje start als het kind 2 jaar oud is.
 

Waar en wanneer is Opstapje?
U kunt met de JES-medewerker een afspraak maken over de dag en het tijdstip dat zij bij u thuis langskomt. Tijdens de schoolvakanties is er geen Opstapje.
 

Wat kost Opstapje?
Meedoen aan Opstapje kost € 50,- voor twee jaar. Daarvoor krijgt u spelmaterialen en persoonlijke begeleiding. Mocht dit bedrag een probleem zijn en wilt u toch graag meedoen aan Opstapje, dan kunt u overleggen met JES over uw eigen bijdrage.

Meer informatie?

Neem dan contact op met Nicoline Hoos, teamleider Opstapje bij JES Rijnland.

Bel 071 - 342 09 00, kijk op www.jesrijnland.nl of mail naar info@jesrijnland.nl. Of loop natuurlijk gewoon even langs in Het Gebouw!