Moeders in de Buurt

 

Na deelname aan Moeders in de Buurt:

  • weet u hoe belangrijk u bent voor de ontwikkeling van uw kind;
  • bent u beter in staat om complimenten te geven, te straffen en te belonen;
  • heeft u meer contact met andere moeders in uw buurt.

 

Wat is Moeders in de Buurt?
Bij Moeders in de Buurt deelt u met andere moeders uw ervaringen en uw opvoedvragen. Ook krijgt u advies van deskundigen en kunt u opvoedvaardigheden oefenen. U maakt kennis met andere moeders en praat met hen over het opvoeden van kinderen. De cursus 'Opvoeden en Zo' wordt gegeven. Als laatste staat uw eigen ontwikkeling centraal. Na elke bijeenkomst krijgt u een opdracht mee naar huis.
 

Voor wie is Moeders in de Buurt?
Moeders in de Buurt is voor alle moeders met kinderen in de leeftijd tot 9 jaar, uit één buurt. Wilt u graag meer weten en leren over opvoeden? Heeft u weinig contact met de peuterspeelzaal of de basisschool? Wilt u meer moeders in de buurt leren kennen en met hen kunnen praten over het opvoeden van kinderen? Dan is Moeders in de Buurt wat voor u!
 

Waar en wanneer is Moeders in de Buurt?
Moeders in de Buurt duurt een half jaar met elke week een bijeenkomst; 18 in totaal.
De bijeenkomsten vinden plaats in een buurthuis, het Centrum voor Jeugd en Gezin of op een basisschool in de buurt. Er is een oppas aanwezig voor kinderen tot 4 jaar.
Op dit moment zijn twee groepen actief: in Leiden Zuid-West op dinsdagochtend in buurtcentrum Vogelvlucht en in de Merenwijk op donderdagochtend op brede school de Merenwijk.
 

Wat kost Moeders in de Buurt?
Meedoen aan Moeders in de Buurt is gratis.

Meer informatie?

Neem contact op met Margret Engelbertink, teamleider opvoedcursussen bij JES Rijnland.

Bel 071 - 342 09 00, kijk op www.jesrijnland.nl of mail naar info@jesrijnland.nl. Of loop natuurlijk gewoon even langs in Het Gebouw!